Monday, 16 July 2012

Review engagement outfit

Assalamualaikum..

Nak merajinkan review sikit2 pasal engagement kelmarin
nanti lama-lama jadi malas pulak,huhu
actually patutnya nak jahit dress sendiri tapi mesin jahit rosak pulak
tengah2 tepi jahit veil tu bau hangit

ingatkan hangit dari mana rupanya mesin jahit jahit berasap :/
gagahkan jugak siapkan jahit tepi veil tu walaupun takut mesin tu meletup
pergi ke kedai baiki mesin
katanya Isnin baru siap
mana lah sempat kan,haha

so,redha jela
concept engagement saya memang banyak redha aje lah,haha
                           adik beradik pun 3 orang tak dapat datang sebab exam hari Ahad tu
mujur ada order baju dari poplook malam semalam nya
mujur juga tunang abang ada belikan border lace dari bandung,huhu
(lace nya dalam RM35 je semeter..dapat 10 baris..jadi dalam RM3.50 je 1 baris,huhu)
jadi saya patch lace pada veil & dress poplook tu
tambah pearls purple banyak2 sikit supaya matching la veil ngan baju tu
asalnya baju tunang patut wrna pink,huhu
buat pun dalam semalaman je sbb baju tak sampai rumah
petang sabtu baru ambik dari pejabat pos kapar yang agak jauh jugak dari rumah,huhu


inilah hasilnya setelah bak kata Tim Gunn dlm project runway. "make it work"
haha




 


close up

baju asal dari poplook
dari SINI

Tamara Maxi Dress - Beige

full view

selekeh je ambk gmbr ngn FMIL,kain dalam terlondeh,haha
tapi takpe la sebab main sarung je kasut apa yang ada,huhu






6 comments:

Nisa Dawi said...

bila dah ada border lace, semua nya menyelamat kan keadaan...=)

cantik dah tu..=)

ciksusu said...

la dr poplook ke mati2 ingat baju tempah tau!
cantik! ;)

kerusi tu pon cantik! suka la! :D

akudidi said...

cantekla
congrats dear.

p/s:border lace kat bandung mmg sgt murah.
byk gak borong tp xtau bile nak buatnye.haha

Nisa Dawi said...

didi, dah borong tu, agak2 berlebih, sila2 open for sale..=P hihi

Miss & Mr. W said...

nisa: yup2.mmg pun..kalo x,xde rupa bju tunang la gamaknya,hehe

cik susu: sy dah jatuh cinta sama poplook,hehe

didi: thanks dear.
btw, sy skong cdgn nisa, wat la sale,hehe

S.U.R.I.A. said...

santek yer dia diy bju tuuuuuu