Saturday, 5 May 2012

Diet or exercise?

Assalamualaikum :)

Saya tengah dalam proses menguruskan badan 
actually,dah lama tak jaga badan betul2
last diet pun around 3 years ago

ni tbe2 nak nikah tahun ni baru la menggelabah puyu nak kuruskan badan,haha
sedar xsedar tbe2 bdan naik smpai ke 66kg!
masa kerja dulu hobby sy mmg mkn
tiap2 wknd cbe mcm2 kdai mkn
tpengaruh dgn blog2 mknn yg best2
senam pun tidak lgsung sme skali

so,ada masa 6 bulan ni nak turun 12 kg
insyaAllah mampu
cuma rsau sgt2 masa bulan puasa & raya nanti
boleh kah nak tahan godaan mknn?

setakat ni saya dah turun hmpir 2 kg jgak
hmpir setiap hari exercise ptg2 :)
nasi pun dah smnggu tak mkn
sy tak la diet sgt,lbihkn exercise & physical activity je

BMI sebelum ni 26.8 :/
memang dah kategori overweight
target nak msuk kategori normal weight smula :)

BMI boleh kira di sini

Doakan saya berjaya & kuat semangat :)



4 comments:

Rahmah said...

semoga berjaya....boleh tu..kn tekad btol2 tau... :)

Miss & Mr. W said...

Rahmah: insyaAllah..TQ! :)

Cik Zimie said...

go for exercise.yang penting stamina tu hehe.sy pulak dekat2 nak kahwin, dah tinggalkan exercise dek kekangan kerja huhu.all the best dear!

Miss & Mr. W said...

zimie:yup2.stamina penting,hehe
mggu ni sy pn xsmpt na exercise dh..
sblm ni je smpat 2,3 mggu,huhu..