Sunday, 29 April 2012

My wedding dress sketches


Assalamualaikum

Saya nak berkongsi sketches baju nikah yang saya design & InsyaAllah akan dijahit juga sendiri
(tapi atas bantuan tnjuk ajar kwn2 yang lebih arif,hehe)
sketches keras sikit memandangkn dah sthun xbuat,huhu

1st design

2nd design
(kurung moden)

3rd design
4th design

sorry gambar kurang kualiti, xsmpt nak scan elok2 lagi :D
semua design adalah dress kecuali 2nd design sahaja, yang kurung moden
tengah fikir lgi yang mana terbaik & tak membuatkan saya nmpak montel
harap2 sempat lah kuruskan badan sikit :)

bawah akan insyaAllah gunakan kain net
contoh seperti design kawan saya ni, Adi Suhaizat:


dress ni masuk majalah Inspirasi Perkahwinan bulan Mei katanya
 dia kata bahagian bawah tu guna kain net 20 meter
tak mampu la na guna sebanyak tu T_T


P/S: dia ni upcoming wedding fashion designer tapi tak tahu lah rate dia berapa
kerja dia memang halus & teliti
dia ni cikgu tak rasmi saya,saya ni bab construction bebal sikit,haha




8 comments:

Munnafendy said...

hey! sy beli majalah tu..ada baju kawan awk ni..haha


sy suka design yg ketiga tu =)

Farhana IezAna said...

lebih kurang mcm design yg sy nak..
sy punya tailor ckp kne pakai net 12 meter..tp kalau nk kurangkan sikit pakai 8 meter pun boleh utk net tu.

EIKA said...

wahh!!cantik2!!ika suka yg no 4!! ^_^

akudidi said...

sume cantek2 suke yg 1st n 2nd.
bestnye pandai wat dress sndiri.chaiyok2

miszatie said...

design 2nd cntik!!

Miss & Mr. W said...

Munnafendy: oh,da kua ea mjlh tu?dia ckp da lme da,huhu..
na g cri la mag tu :D

Farhana IezAna: taste kte sme ea :)
tgkla ad bdget brpe tp mkin byk kain net tu,mkin cntik la efekny :))

EIKA: tq bg pndgn.tgh pening2 lg na pilih yg mne :)

akudidi: sbnrny fave sy pn no 1 & 2,hehe :)

miszatie: BFF sy pn kata 2nd pling cntik :)

syaz@rozelt said...

yg 1st chanteq! yg ke 3 plak nampak sopan..

akudidi said...

ramai undi 1st n 2nd.
tapi kalo nk lain dr yg lain yg last tu menarik jgk