Saturday, 7 July 2012

Songkok baldu

Assalamualaikum..

Entri ni khas untuk Diyana, harap dpt membantu :)
semalam saya dan future husband cari barang-barang tunang yg tak cukup lagi
memandangkan dia balik kampung hari ni sampai weekend kami tunang

Antara barang yang kami cari adalah songkok untuk dipakai masa akad nikah nanti
so,kami ke PKNS
sebenarnya saya tak tahu sangat pasal songkok ni,jadi tukang mengikut je,huhu
banyak jugak kedai yang jual songkok kat PKNS rupanya
pusing-pusing beberapa kedai cuba try test songkok2 mereka,
akhirnya jumpa yang dia berkenan
katanya yang tu paling selesa & kemas
harganya RM48 untuk songkok baldu tinggi 4inci
ada jugak 4,5,6 inci kalau tak silap

rupanya begini
ada lubang2,tak tahu lah untuk apa

gmbar dari google

kedai nya:

Aden tailoring,
Tingkat 1, PKNS Shah Alam
sebelah kedai frame

abang kedai tu ramah,siap ajar cara nak pakai songkok dgn btul
nanti kami nak terjah lagi sana untuk capal pulak :)

6 comments:

Rahmah said...

cntikkan songkok baldu ni...cik mah pun belikan en tunang songkok tunang hari tu...

BIE said...

hehe. sama la, sangat suka songkok baldu. Selamat dah hadiahkan masa bertunang hari tu :))

kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

Diyana said...

ok terharu sbb entry utk saya..
t'kejut tgok ada nama sendiri.. ahakz!

thanks eh... nnti nak terjah PKNS..
dh lama jgk xjalan kat sana (^_^)

Miss & Mr. W said...

rahmah: sy tak pndi pun nak nilai sngkok ni..nmpk lbih krg je,huhu.
jnji ok & cntik :)

bie: slmt bkenalan jge :)
ni pun cr utk hdiahkn mse tnang wknd ni..

diyana: haha. no problem :))

ciksusu said...

suke shopping kat PKNS !! rambang mata..hihi..tmpat dating dolu2 :p

Unknown said...

boleh x i mintak email u? need to ask u something. sorry i xde id blogspot. my email is syaidatunyahya@yahoo.com