Sunday, 18 March 2012

Syafiq Nasir

Entry ini specially dedicated untuk one of my good friend, Syafiq
dulu-dulu masa awal2 kenal cam biasa2 je ngan dia ni, tapi dia rajin tegur2..
saya ni jenis kekwat. berat mulut,na wat camne,hehe
shy2 cat sebenarnya,hehe
bila di bawah 'mak tiri' yang sama, kitorang jadi agak rapat jugak la..
maklumlah, dah jadi 'adik-beradik tiri',haha
(mak tiri ni mrujuk kpd supervisor final project kitorang)

dia ni suka design yang ala2 girlish
suka embelishment..
gigih kot jahit manik & bunga2 kat baju design dia walaupun mak tiri da carot..
tapi sebab dia memang minat, dia teruskan gak

ni design2 dia masa degree fashion show kitorang hari tu..
menang anugerah BDA uols!
BDA: bumiputera design association
(nama kurang glamer, group fashion designers yang bumiputera)
bangga & t'haru giler kot mse dia diumumkn menang tu cam sndiri yang menang je,huhu
maybe sebab tahu susah-payah yang dia hadapi..


 
 
 
syafiq & the models
 
detail
 ni je gambar yang mampu nak godek sendiri
tuan nya banyak lah gambar

semalam jumpa dia hantar baju nikah/sanding adik..
so, mintak la izin kat dia na promote dia,hehe
bukan sebab dia ni my friend pun but sebab saya personally pun suka hasil tangan dia..
dia punya workmanship memang kemas, tak macam saya :p

so, kalau ada yang nak baju designer tapi tak mampu nak bayar ribu riban, sesuai la nak hantar kat dia
baju adik dia caj 1** aje
adik nak baju camni..

 
baju ala2 yang memang tengah famous kan
dapat harga kawan2,haha.
memang takkan dapat la kat mana2
actually, dia nak caj lagi rendah sikit tapi saje cakap kat adik harga yang 'up' sikit :p
yelah,sebab sendiri pun tahu betapa cerewetnya nak menjahit kemas2 ni
dia kata nanti dalam bulan 5 dah leh siap
saya nak bulan 7 tapi dia kata lama sangat,haha


Fb dia:


kalo nak nmbor dia pun boleh, bagitahu lah saya

bukan apa, ada jugak saya terbaca kat blog2 yang cari designer tapi tak mampu nak bayar mahal2 sangat..na rekemen dia ni, tak berani la sebab tak tanya tuan nya dia nak ke tak..
kang memandai pulak,huhu



1 comment:

Ijiyu said...

Miss W I want!!!

you're very nice dear....thanks!